Начин на приготвяне
Нарежете на ситно пресния лук и дивия чесън.
Към картофеното пюре добавете яйцата, 3-4 супени лъжици брашно с бакпулвер, добавете сол, черен пипер и разбъркайте всичко с миксер. Разбъркайте нарязаните зеленчуци с шпатула (оставете по-малка част за соса) и пармезана.
Сервирайте върху останалото брашно и омесете меко тесто с нежни движения. Разточете с дебелина на пръст с точилка и изрежете крокети с нож.
Пържете върху умерено загрята мазнина, като разклащате и обръщате до златистокафяво.
За соса комбинирайте заквасената сметана и киселото мляко, добавете сол и разбъркайте нарязания лук и дивия чесън.
Сервирайте крокетите от картофено пюре.