Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с хрупкави зеленчуци

Пиле с хрупкави зеленчуци

Пиле с хрупкави зеленчуци
Снимка: Потребител#220143
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 - 700 г без кост
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • гъби - 150 г
  • моркови - 2
  • лук - 1/2 глава
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на ленти, овкусява се със соев сос, лимон, оризов оцет, и накълцания чесън. Стои в маринатата, докато приготвим зеленчуците.

Зеленчуците се нарязват на ленти. В дълбок тиган слагам маслото и зехтина, добавям месото и задушавам 10 мин, добавям гъбите /в моя случай предварително бланширани/, задушавам 2 мин, добавям морковите и лука, продължавам задушаването, докато лукът стане прозрачен, добавям и чушките и готвя още 4-5 мин.

Идеята е зеленчуците да поемат от аромата на ястието, но да останат хрупкави.

В края поливам със сос от нар и 1 с.л. мед, леко разбърквам и е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: