Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ефектен пай със смокини

Ефектен пай със смокини

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Щом видяхме тази рецепта, нямаше как да не я споделим с вас - задължително опитайте и вие този ефектен пай със смокини"

Необходими Продукти

  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 270 г
  • бакпувер - 8 г
  • за поръската
  • краве масло - 50 г студено
  • захар - 50 г
  • брашно - 100 г
  • за пълнежа
  • смокини - около 400 г пресни
  • сладко от смокини - 3 с.л. (или кайсии)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера се смесват кравето масло, яйцето и захарта. Разбърква се до обединяване на продуктите.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към маслената смес сладкиша със смокини на порции.

След като се оформи мека топка се разстила във форма с ринг с диаметър 26-28 см, намазана с масло. Издига се борд около 3 сантиметра. Дъното на нашия пай се надупчва с вилица. Намазва се със сладкото. Върху него се нареждат разполовените смокини.

Всички продукти за поръската на плодовия пай се смесват и претриват с пръсти до образуване на трохи. Разпределят се върху смокините.

Ефектният пай със смокини се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.

Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Караиванова
Галина Караиванова
Не само ефектен, но и перфектен е пая! Аз използвах размразени и отцедени смокини от фризера и се получи страхотна вкусотия. Благодаря за рецептата!
01.08.2023 14:27