Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Лучени свински гърди на фурна

Лучени свински гърди на фурна

Лучени свински гърди на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
05/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Така приготвени тези лучени свински гърди на фурна стават сочни и ароматни"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • подправка - 1 с.л. за свинско месо
  • дафинов лист - 2 листчета
  • краве масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и поръсете свинските гърди със сол и подправка за месо.

Загрейте маслото в тиган и запечатайте в него свинските гърди за около 5 минути от всяка страна.

Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тавичка.

Подредете запечатаните свински гърди между лука.

Поръсете с нарязаните на ситно скилидки чесън и сложете двете листчета дафинов лист.

Добавете още малко сол и налейте бялото вино, водата и олиото.

Загрейте фурната на 200° и сложете тавичката в нея.

Печете свинското 30 минути, след което обърнете свинските гърди и гответе още 30 минути.

Така приготвени тези лучени свински гърди на фурна стават сочни и ароматни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: