Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Паприковани свински гърди на фурна

Паприковани свински гърди на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Паприковани свински гърди на фурна
Снимка: Яница Николова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Понякога всичко, от което имаме нужда е някой да ни каже - искаш ли още една порция паприковани свински гърди на фурна и чаша вино"

Необходими Продукти

  • свински гърди - около 1 кг
  • червен пипер - 2 - 3 с.л.
  • сол на вкус
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена
  • вода - 100 мл
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се измиват, окрехкотяват се с чукче или специален инструмент, слагат в тавичка.

Овкусяват се със сол на вкус, червения пипер, черния пипер. Поливат се с олиото, водата и се поръсва с мащерката.

Пекат се в загрята фурна на 220 градуса около 1 час. Сервират се с пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: