Печено пиле в сол

ВелизарВелизарНовак
28/12/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 891
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето от излишната кожа, подсушете го добре и го натрийте със скилидка чесън. Напълнете пилето с босилек, магданоз и нарязан на две лимон. Прибавете една скилидка чесън, нарязана на две.

Изсипете 1/4 от солта в тавичка за печене, поставете пилето с гърба нагоре и го покрийте плътно с още морска сол. Не бива да се вижда непокрита част от пилето.

Пече се във фурна, загрята на 200 градуса за 70-80 минути. След това разчупете солта и поднесете пилето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петя
Петя
09.01.2014 16:41
Моята свекърва изсипваше целия пакет морска сол в тавата, и върху нея поставяше пилето с гърба нагоре. Не го покриваше нито със сол, нито с фолио. Ставаше прекрасно, с препечена кожичка.
0
0