Свинско с кисело зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
29/11/2013
"Класика в кухнята - не може да не опитате от нашето свинско със зеле "
Приготвяне25 мин.
Готвене220 мин.
Общо245 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 806
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг врат или гърди
  • кисело зеле - 3 кг
  • олио - 300 мл
  • чушки - 2 - 3 бр. сухи
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • червен пипер - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри парчета, а киселото зеле накълцайте на едро. Сипете 100 мл олио на дъното на глинено гърне.

Отгоре поставете 1 пласт зеле. Поръсете със стрити сухи чушки. Добавете няколко зърна черен пипер, червен пипер и парченца натрошен дафинов лист. Отгоре се поставя пласт месо. Продуктите се редуват до изчерпването им, като последният пласт трябва да е от кисело зеле.

Напълнете съда с гореща вода до нивото на продуктите, захлупете. Поставете гювеча в студена фурна. Задушавайте свинското със зеле поне 3 часа на 140 - 150 градуса. Отхлупете капака и запечете още 30 минути.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Много добре се получи, цалото семейство одобри и ще сготвя още мното пъти тази рецепта!
1
0