Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и сметана

Свинско с кисело зеле и сметана

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско с кисело зеле и сметана
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вълшебство в кухнята - събирате три наглед несъвместими съставки и приготвяте ястие с божествен вкус"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г
  • кисело зеле - 1 кг
  • сметана - 300 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • къри
  • чубрица
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете нарязаното на кубчета свинско. Прибавете подправките и оставете месото за 1 час в хладилника.

Сварете киселото зеле до омекване. В тиган загрейте олио и изпържете месото до златисто. Извадете го в купа и покрийте.

В същия тиган запържете лука, нарязан на дребно. Прибавете чесъна и червения пипер (внимавайте да не загори). В подходяща тавичка изсипете свареното зеле. Прибавете лука и месото.

Хубаво разбъркайте, за да се смесят добре. Сложете тавата във фурната на 200 градуса, налейте малко вода и гответе около 35 минути.

В купа налейте готварската сметана и в нея разтворете брашното.

Изсипете сместа в тавата, разбъркайте и върнете във фурната за още 5-6 минути.

Свинското с кисело зеле и сметана е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: