Начин на приготвяне
Начупваме шоколада и го разтапяме на водна баня.
Разбиваме яйцата със захарта на пяна.
Прибавяме разтопения шоколад, брашното и какаото и разбъркваме добре.
Намазваме с масло 4 броя формички за печене и ги пълним до 2/3 от обема им с шоколадовата смес за суфле (по избор, средноголеми).
Загряваме фурната на 220 °C.
Печем суфлетата 10-12 мин.
Изваждаме лава кейка, оставяме ги да изстинат.
Поднасяме поръсени с пудра захар и в отделен съд до тях топка ванилов сладолед.
Вътрешността на суфлето трябва да остане течна.
Неслучайно го наричат още лава кейк.
Да ви е вкусно с моето перфектно шоколадово суфле!