gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сочен ябълков пай Класика

Сочен ябълков пай Класика

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
4485k1k947
Сочен ябълков пай Класика
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
09/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции8
"Поднесете този класически ябълков пай със сметанов сладолед или разбита сметана. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • масло - 125 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйцa - 1 бр. (размер М)
  • брашно - 250 г (тип 500)
  • бакпулвер - ½ опаковка
  • сол - 1 щипка
  • масло - за намазване на формата
  • брашно - за обработка на тесто
  • За пълнежа
  • ябълки - 800 г
  • канела - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 к.ч.
  • За покритието
  • масло - 125 г (стайна температура)
  • захар - 80 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • пшенично брашно - 200 г (тип 500)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото омесете заедно маслото, захарта, ваниловата захар, яйцето, брашното, бакпулвера и солта.

Увийте тестото за пай в стреч фолио и охладете за 60 минути.

Загрейте фурната до 180 °C (конвекция: 160°C).

Извадете тестото от хладилника. Разточете върху леко набрашнена работна повърхност, докато стане малко по-голямо от формата с подвижно дъно.

Поставете тестото във формата и го притеснете с пръсти, докато получите ръб с височина 3 см.

За плънката: Обелете ябълките, отстранете сърцевината и нарежете на малки купчета. Смесете с канела и лимонов сок в купа. Разстелете ябълковите кубчета върху тестото.

За раздробеното тесто върху ябълковия пай: за кратко омесете маслото, захарта, ваниловата захар, брашното и солта след това разпределете върху пая, като накъсате парченца от тестото или настържете с ренде, както ви е удобно.

Печете ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна за 55-60 минути.

Оставете да се охлади напълно и едва след това го извадете от формата.

Поднесете със сметанов сладолед или разбита сметана.

Насладете се на сочният класически ябълков пай!

Да ви е сладко !

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: