Начин на приготвяне
Разбийте в голяма купа яйцата заедно със захарта и малко сол.
Разтопете маслото заедно с меда и добавете содата - прибавете тази смес при непрекъснато бъркане към вече разбитите яйца.
Изсипете брашното и замесете тесто - разточете го с дървена точилка на няколко кръгли блатове и ги сложете да се печат на 190 °C за около 15 минути.
За приготвянето на крема в дълбок съд карамелизирайте захарта и сипете прясното мляко.
При непрекъснато бъркане изсипете предварително разбитите яйца и брашно.
Продължете да бъркате крема до сгъстяване.
Започнете върху подходящ поднос да редувате блатовете с крема до изчерпване на количествата - завършете с крем медената торта.
Поръсете я по желание със смлени орехи и я украсете със сладко от малини.
Оставете за няколко часа в хладилник тортата Медовик със сладко от малини и след това ѝ се насладете.