Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сиропирана сладка Саралия

Сиропирана сладка Саралия

Сиропирана сладка Саралия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Не ни е нужен повод, за да си приготвим и хапнем сиропирана сладка Саралия"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 - 14 бр. Фамилия
  • олио - 1 к.ч.
  • плънка
  • тахан халва - 200 г настъргана
  • бадеми - 1 шепа смлени
  • сироп
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
  • захар - 120 г
  • краве масло - 50 г за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едро ренде рендосайте халвата, смелете бадемите.

Пригответе сиропа за сладката баница, сипвайки водата и захарта. След като е сварен, оставете пет минути и добавете сока от лимон.

Поръсете кора с олио, отгоре сложете втора и поръсете халва и бадеми. Навийте на руло и съберете краищата, за да оформите саралията.

Наредете малките банички в тава за печете, сложете масло отгоре. Печете за 35 мин. на 180 градуса.

Полейте топлата баница със студен сироп.

Оставете сиропираната сладка Саралия за една нощ и на другия ден си хапнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: