Начин на приготвяне
Първо приготвяме тестото. Брашното, солта, разтопеното масло, жълтъкът и водата се смесват в дълбока купа и от тях се омесва средно твърдо тесто. Увива в готварско фолио и се оставя в хладилника за половин час.
Начупените броколи се сваряват за няколко минути във вряща подсолена вода и се отцеждат.
Филето от сьомга се нарязва на парченца. Чери доматите се измиват и подсушават.
Яйцата се разбиват с малко сол, черен пипер и заквасената сметана.
Тестото се разточва по-голямо от диаметъра на тавата, в която ще печем киша, за да покрие не само дъното, но и стените на формата.
Върху тестото се поставят броколите и рибното филе, заливат се с разбитите яйца и заквасена сметана. Отгоре се изсипват целите чери домати.
Киша печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.