Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с броколи, чери домати и сьомга

Киш с броколи, чери домати и сьомга

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Киш с броколи, чери домати и сьомга
Снимка: Галя Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Изискан, лек и много вкусен киш, който ще превърне специалните моменти в незабравими"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 8 с.л.
  • сьомга - 300 г
  • броколи - 1 глава
  • чери домати - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • заквасена сметана - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме тестото. Брашното, солта, разтопеното масло, жълтъкът и водата се смесват в дълбока купа и от тях се омесва средно твърдо тесто. Увива в готварско фолио и се оставя в хладилника за половин час.

Начупените броколи се сваряват за няколко минути във вряща подсолена вода и се отцеждат.

Филето от сьомга се нарязва на парченца. Чери доматите се измиват и подсушават.

Яйцата се разбиват с малко сол, черен пипер и заквасената сметана.

Тестото се разточва по-голямо от диаметъра на тавата, в която ще печем киша, за да покрие не само дъното, но и стените на формата.

Върху тестото се поставят броколите и рибното филе, заливат се с разбитите яйца и заквасена сметана. Отгоре се изсипват целите чери домати.

Киша печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: