Начин на приготвяне
Хубаво измийте и почистете черешите от костилките. Разбийте с миксер яйцата със захарта до разтопяване на захарта.
Добавете млякото и олиото, разбийте на ниски обороти. Пресейте и добавете бакпулвера и брашното към сместа за ароматния кекс.
Настържете лимоновата кора на фино ренде и я сложете в сместа. Намазнете кексова форма и изсипете. Поръсете череши и 1 с.л. нишесте, разбъркайте леко. Не притискайте черешите, само ги посипете.
Печете черешовия сладкиш за около час на 160 градуса.
В касерола на водна баня разтопете маслото и шоколада, начупен на парченца. Полейте изстиналия кекс с глазура.
Бухналият кекс с череши и шоколад е много вкусен и ефектен!