Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Реден зеленчуков гювеч по средиземноморски

Реден зеленчуков гювеч по средиземноморски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Реден зеленчуков гювеч по средиземноморски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Човек се нуждае само от един такъв зеленчуков гювеч, за да бъде наистина щастлив"

Необходими Продукти

  • тиквички - 570 г
  • червен лук - 1 глава
  • картофи - 570 г
  • риган - 2 ч.л. сушен
  • зехтин - екстра върджин
  • домати - 794 г консерва, на кубчета
  • магданоз - 1/2 ч.ч. пресен
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на филийки. Нарежете на кръгчета лука и тиквичките. Сипете в тава със зехтин, чесън, подправки и магданоз.

Смесете картофите и тиквичките в купа, овкусете със сол, риган, розмарин и черен пипер. Добавете магданоза, чесъна и зехтина. Разбъркайте.

Пригответе си тава сипете половината от доматите по дъното ѝ. Сипете зеленчуците, а отгоре - другата половина от доматите.

Покрийте с фолио. Печете зеленчуците за 45 мин. на 200 градуса. Махнете фолиото и печете още половин час.

Извадете зеленчуковия гювеч от фурната.

Реденият зеленчуков гювеч по средиземноморски сервирайте и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: