Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Вкусен зеленчуков гювеч

Вкусен зеленчуков гювеч

Вкусен зеленчуков гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 глави средни
  • зелен фасул - 400 г замразен
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • джоджен - сух
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в мазнината до омекване.

Прибавете морковите, нарязани на кръгчета и обелените картофи, нарязани на по-едри кубчета. Прибавете замразения фасул /не е необходимо предварително да бъде размразен напълно/.

Гответе, докато зеленчуците променят цвета си и поомекнат.

Добавете обелените скилидки чесън.

Овкусете със сол и зеленчукова подправка. Разбъркайте и изсипете сместа в глинен гювеч. Добавете топла вода до нивото на зеленчуците.

Сложете гювеча във фурната и настройте градусите на 250.

Похлупете с капак и печете зеленчуковия гювеч около час и петдесет минути. В края на печенето махнете капака и запечете до златисто.

Вкусният зеленчуков гювеч е готов, когато течността е останала на половина, зеленчуците са омекнали.

Преди поднасяне поръсете обилно със сух джоджен, похлупете капака и оставете така за около 5-6 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: