Начин на приготвяне
Пригответе си форма с подвижен борд и покрийте стените и дъното с хартия за печене. Пасирайте половината ягоди и пудра захар. Приберете в хладилник.
Разбийте сметаната до пухкавост. Добавете при нея прясното мляко, останалата пудра захар и заквасена сметана.
Накиснете желатина в малко вода. Оставете на водна баня да се втечни. Добавете разтопения желатин към крема за ягодовото парфе.
Потопете за кратко бишкотите в мляко и наредете по дъното на фурната. Сипете 3/4 от крема. Към другата част добавете ягодите. Разбъркайте и сипете във формата.
Сложете готовото парфе за 20 минути във фризера. Изсипете другия желатин към пасираните ягоди и пригответе както е указано на опаковката.
Разбъркайте и сипете върху вече стегналия десерт. Поставете отново в хладилник да стегне и поднесете ягодовото парфе с бишкоти.