Начин на приготвяне
В малка тенджера сипете водата, солта и прясното мляко. Щом заври, сипете брашното и разбъркайте много добре. Когато се получи тесто, се сваля от котлона и се оставя да изстине.
Към него се добавят яйцата, като след всяко се разбърква. Сипете половината от тестото във форма с диаметър 26 см. Печете блата за чудесната торта за 25 минути на 200 градуса. Така процедирайте и с другата част.
През това време пригответе тортения крем. Смесете нишестето, яйцата и захарта. Сипете малко мляко. Другите оставете да заври в тенджера. Сипете първата смес с яйцата и върнете на котлона. Бъркайте, докато се сгъсти.
Добавете ванилията и покрийте с фолио. Щом се охлади, разбийте с миксер.
Разбийте маслото и пудрата захар и добавете в крема. Разбийте сметаната и добавете към крема.
Започнете сглобяването на торта Карпатка, поставяйте единия блат. Стегнете с ринг. Сипете крема и поставете течния шоколад с помощта на корнет.
Сложете втория блат и оставете готовата торта в хладилник да стегне.
Махнете ринга, украсете с шоколад и поднесете Класическата торта Карпатка.