Плачеща торта

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Плачеща торта1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Въпреки странното си наименование, тази торта е наслада за сетивата Лично ни я препоръчаха ценители!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 п. (10 г)
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 с.л. горещо
  • Заливка
  • сметана - 1 бр. (100 г)
  • течен шоколад - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбъркват добре. Добавя се горещото мляко. Брашното се разбърква с бакпулвера отделно и се добавя към сместа.

Пече се в умерена фурна 45 мин. Изкарва се и се изчаква да изстине.

След това се залива със студеното прясно мляко.

Сметаната се разбива добре и се намазва сиропираният сладкиш.

Накрая с течния шоколад с шприц се оформят сълзички.

Затова тортата се нарича Плачеща.

Плачещата торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Nikola
Nikola
Tortata na snimka izglejda dobre no receptata neshto me samnqva ne e napisano pravilno
19.08.2017 08:17