Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с елда и лимец

Хлебчета с елда и лимец

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Хлебчета с елда и лимец
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Хем вкусни, хем здравословни - какво по-хубаво от едни такива хлебчета за обяд или вечеря?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мая - 5 г суха
  • лимецово брашно - 200 г
  • брашно от елда - 300 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 30 мл
  • вода - 100 мл хладка
  • кафява захар - 1 ч.л. мокра
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка смесете кафявата захар, маята и солта. Разбъркайте и сипете малко вода, оставете маята да се активира.

Сипете в голяма купа брашното от елда, брашното от лимец и солта. Разбийте яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте.

Добавете маята, олиото и замесете тестото за лимецовите хлебчета като малко по малко сипвате водата.

Разделете тестото на десет и оформете топчета. Наредете ги върху хартия за печене. Оформете домашните хлебчета.

Разбъркайте червен пипер с олио. Потопете формата за хлебчетата в сместа и ги оформете.

Оставете да втасат за 20 минути и после ги изпечете за половин час на 180 градуса в предварително затоплена фурна.

Хлебчетата с елда и лимец са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: