Лек ябълков кейк

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Лек ябълков кейк
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Направете един ябълков кейк и почерпете всички съседи с него - нека видят какви кулинарни умения имате"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 120 г
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 200 г
  • сол - щипка
  • захар - 200 г
  • лимони - 1 с.л. сок + 1/2 кора
  • крема сирене - 180 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и разбийте заедно със захарта с миксер. После добавете бакпулвера и брашното на части. Разбъркайте с шпатула. Отделете 1/3 от сместа за вкусния кейк.

Почистете ябълките и ги нарежете на ситно. Сипете лимоновия сок и разбъркайте.

В друг съд смесете крема сиренето, лимоновата кора, канелата и ванилията. Добавете при ябълките и разбъркайте.

Прибавете при сместа с яйцата и разбъркайте. Включете фурната да загрява на 180 градуса.

Сипете сместа за ябълковия сладкиш в йенска тава или друго по избор. Сложете отгоре заделената част.

Сложете отгоре няколко резена ябълка. Печете лекия ябълков кейк за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: