Начин на приготвяне
Чукнете яйцата и разбийте заедно със захарта с миксер. После добавете бакпулвера и брашното на части. Разбъркайте с шпатула. Отделете 1/3 от сместа за вкусния кейк.
Почистете ябълките и ги нарежете на ситно. Сипете лимоновия сок и разбъркайте.
В друг съд смесете крема сиренето, лимоновата кора, канелата и ванилията. Добавете при ябълките и разбъркайте.
Прибавете при сместа с яйцата и разбъркайте. Включете фурната да загрява на 180 градуса.
Сипете сместа за ябълковия сладкиш в йенска тава или друго по избор. Сложете отгоре заделената част.
Сложете отгоре няколко резена ябълка. Печете лекия ябълков кейк за 40 минути.