Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Халва»Грис халва с карамел и канела

Грис халва с карамел и канела

Грис халва с карамел и канела
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"По-добре приберете грис халвата далеч от очите си, защото в противен случай постоянно ще ходите с лъжицата към нея"

Необходими Продукти

  • олио - 100 мл
  • грис - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • ванилия - 1 брой
  • какао - 1 к.л.
  • канела - 1 с.л.
  • масло - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приговете карамела за десерта.

Сипете 1/2 чашка захар в малка тенджерка и карамелизирайте, като не бива да бъркате. Когато карамелът покафенее, добавете водата и останалата захар. Дръжте на огъня до пълно разтопяване на захарта.

В отделна тенджерка смесете олиото и маслото. Когато се разтопят, добавете гриса и го запържете за кратко.

Сипете в тенджерката карамеления сироп. Гответе на умерен огън, като не спирате да бъркате.

В края добавете какаото и канелата. Отново разбъркайте.

Намокрете с малко вода купички или голяма форма, сипете сместа вътре. Изчакайте халвата да стегне, украсете по избор и сервирайте.

Грис халвата с карамел и канела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: