Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Немски кейк с ябълки

Немски кейк с ябълки

Немски кейк с ябълки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Задължително ни оставете няколко парченца от този разкошен немски кейк"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 грама
  • захар - 200 грама
  • ябълки - 6 големи
  • яйца - 4 броя
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • лимонова кора - 1 к.л.
  • олио - за намазване на тавата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на тънки филийки.

Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем. Пресейте брашното и на части го добавете към разбитите яйца. Прибавете лимоновата кора и бакпулвера, внимателно разбъркайте.

Намазнете форма за печене. На дъното сложете 1/2 от ябълките. Отгоре сипете половината тесто. Следва още един ред ябълки и завършете с тестото.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кекса около 30 минути.

Готовия кекс поръсете с пудра захар и поднесете.

Немският кейк с ябълки е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: