Начин на приготвяне
Сипете каймата в купа. В топлото мляко накиснете сухарите и отцедете, намачкайте и сипете при каймата.
Нарежете лука и сложете при каймата заедно с чубрицата, кимиона, черен пипер, сол и сода, после и яйцето. Разбъркайте и сложете в хладилник за два часа.
Пригответе плънката за рулцата от кайма като сварите моркова, яйцето и гъбите. Нарежете ги заедно с киселите краставички и топеното сирене.
Разделете каймата на три топки. Разстелете в правоъгълна форма върху фолио. В средата сложете от плънката и оформете солените рулца.
Поръсете с галета, наредете в тава, предварително намазнена. Сипете вода и сложете във фурната.
Печете рулцата от кайма с чудна плънка за 40 мин. на 200 градуса.