Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта. добавете маслото, нарязано на кубчета и разрохкайте с пръсти. Добавете водата, джинджифила и замесете меко тесто. Оставете в хладилник за 30-60 минути.
Охладеното тесто разделете на 2 части. Разточете и двете части в кръг с диаметър по-голям от този на формата, в която ще печете. Поставете едната част в съда за печене и на места надупчете с вилица и изсипете сладкото.
От другата част на тестото изрежете мрежа с помощта на инструмент за тесто (или направете решетка) и покрийте пая. Намажете с яйце и печете в умерена фурна за 30-40 минути. През това време разтворете желатина в захарен сироп или сок от компот.
Изстиналия сладкиш внимателно покрийте с желатина и след това се поръсете с филирания бадем. Оставете да стегне в хладилник.
По желание към тестото може да добавите и натрошени орехи.
Коментари