Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Немски коледен ягодов пай

Немски коледен ягодов пай

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Немски коледен ягодов пай
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 5
12/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Колкото повече коледни сладкиши сложите на масата, толкова по-хубав ще бъде празникът"

Необходими Продукти

  • брашно - 240 г (или повече)
  • масло - 160 г
  • вода - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • желатин - 1 пакетче
  • бадеми - 50 г филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. добавете маслото, нарязано на кубчета и разрохкайте с пръсти. Добавете водата, джинджифила и замесете меко тесто. Оставете в хладилник за 30-60 минути.

Охладеното тесто разделете на 2 части. Разточете и двете части в кръг с диаметър по-голям от този на формата, в която ще печете. Поставете едната част в съда за печене и на места надупчете с вилица и изсипете сладкото.

От другата част на тестото изрежете мрежа с помощта на инструмент за тесто (или направете решетка) и покрийте пая. Намажете с яйце и печете в умерена фурна за 30-40 минути. През това време разтворете желатина в захарен сироп или сок от компот.

Изстиналия сладкиш внимателно покрийте с желатина и след това се поръсете с филирания бадем. Оставете да стегне в хладилник.

По желание към тестото може да добавите и натрошени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Чудесно изглежда, много фино и елегантно стои поднесен. Браво!
06.01.2017 11:28
1
1
Покажи всички подкоментари