Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Маслен френски сладкиш с ябълки

Маслен френски сладкиш с ябълки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Маслен френски сладкиш с ябълки
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И на вкус, и на вид, този маслен ябълков сладкиш е просто перфектен и с нетърпение очакваме първото парче"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 1 в.ч.
  • захар - 3/4 в.ч.
  • заливка
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на филийки ябълките. Посипете ги със сок от половин лимон, за да не покафенеят.

С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта за пет минути. Малко по малко добавете ванилиите, бакпулвера, прясното мляко и маслото.

Прибавете малко по малко брашното, разбърквайки с дървена лъжица, за да не спадне обемът.

Добавете ябълките и разбъркайте, за да може сместа да полепне по тях.

Включете фурната на 170 градуса и изпечете ябълковия сладкиш за 35 минути.

След това намажете със смес от яйце и масло, ако желаете, може да поръсите масления сладкиш с ядки.

Изпечете още 15 минути. След като готовия сладкиш изстине, го поръсете с пудра захар.

Масленият френски сладкиш с ябълки е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: