Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и нарязват на тънки полумесеци, поливаме с лимоновия сок, да не почернеят.
Кайсиите се почистват от костилката и също се нарязва на парченца. В купа с миксер се разбива мекото масл , захарта и водата. Добавят се яйцата, канелата, разбъркват се и те.
Накрая се прибавя брашното с бакпулвера, разбърква се гъста маслена смес. В правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме тестото и се заравнява.
Диагонално се нареждат ред ябълки, ред кайсии. Отгоре се поръсват с кафява захар. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути. Изважда се и се охлажда, после се поръсва леко с пудра захар и сервираме.
Топи се в устата, идеален за кафе с приятели!
Рецептата е на Ивана Кръстева