Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на филийки ябълките. Посипете ги със сок от половин лимон, за да не покафенеят.
С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта за пет минути. Малко по малко добавете ванилиите, бакпулвера, прясното мляко и маслото.
Прибавете малко по малко брашното, разбърквайки с дървена лъжица, за да не спадне обемът.
Добавете ябълките и разбъркайте, за да може сместа да полепне по тях.
Включете фурната на 170 градуса и изпечете ябълковия сладкиш за 35 минути.
След това намажете със смес от яйце и масло, ако желаете, може да поръсите масления сладкиш с ядки.
Изпечете още 15 минути. След като готовия сладкиш изстине, го поръсете с пудра захар.
Масленият френски сладкиш с ябълки е много вкусен!