Пържена риба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пържена риба5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Не ни казвайте, че цялата пържена риба, която сте приготвили, ще си я изядете сами!"

Необходими Продукти

  • аншоа - 12 бр.
  • треска - дребна 12 бр.
  • риба - друга 12 бр.
  • брашно - 250 г
  • галета - 200 г
  • яйца - 1бр.
  • лимони - 1 бр.
  • бира - 300 мл.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте рибата, отцедете я и попийте останалата вода с хартия. Посолете и поръсете с лимонов сок всяко парче.

Постепенно и като бъркате непрекъснато, смесете брашното с бирата, яйцето и малко сол. Разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес.

Топете рибата, парче по парче, в приготвената панировка, като изцеждате, за да се отдели излишното тесто. След това я потапяйте в галетата, като притискате с ръка, за да се покрие цялата.

Пържете в голямо количество гореща мазнина, докато рибата се позлати добре от всички страни. Отцедете мазнината на абсорбираща хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: