Суфле с грис

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Суфле с грис1 / 2
09/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • масло - 120 г меко
  • яйца - 3 големи, леко разбити
  • яйца - 9 големи, разделени
  • ванилия - 1 с.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете и набрашнете леко форма за печене, като отвън я покриете плътно с алуминиево фолио.

В тенджера с дебело дъно загрейте млякото с 3/4 от захарта и го доведете до кипване. Сипете гриса и бъркайте за около 2 минути, докато се сгъсти на слаб котлона. Объркайте с 1/2 от маслото.

Оставя се да се охлади напълно, като се разбърква от време на време. Добавете останалото масло, 3-те яйца и и жълтъците на отделените яйца. Добре разбъркайте и с ванилията.

Отделно разбийте белтъците с останалата захар на пухкав и твърд сняг. Добавяйте по малко от тях към сместа с грис и постепенно съединете двете смеси.

Сипете сместа в подготвената форма и я сложете в дълбока втора тава. Долейте вода до средата на основаната форма и печете в загряна на 180 градуса фурна за около 1 час и 15 минути. Оставете да се охлади напълно. Покрийте с прозрачно фолио и съхранявайте в хладилник за 1 нощ преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: