Суфле от грис

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Суфле от грис
Снимка: Лидия - Гери
1 / 2
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 г
  • грис - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипват се млякото със захарта и се прибавя грисът. След като е готов, се оставя да се охлади.

Към охладената смес се добавят почистените и настъргани ябълки. Отделно се разбиват яйцата–разделени на жълтъци и белтъци.

Към белтъка се добавя 1 с.л. захар. Жълтъците се добавят при непрекъснато бъркане към охладената смес, след това се добавят и белтъците и се разбърква леко.

Сипва се в намаслени купички и се пече на водна баня до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: