Вкусен винен кебап

mariqmariq
Новак
2514817207
01/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лесна рецепта за едно от най-обичаните ястия - Винен кебап"

Необходими Продукти

  • свинско месо - от 800 до 1 кг
  • лук - 400 г
  • ориз - 300 г
  • червено вино - 400 мл
  • бахар
  • дафинов лист
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно, месото - на кубчета. В загрято олио запържвате лука заедно с месото до зачервяване.

След това слагате вода - около 300 мл, и го оставяте да ври под капак на слаб огън заедно с подправките.

След като всичко е готово, прибавяте виното и го оставяте още малко да поври. В отделен съд поставете ориза и го сварете. Накрая овкусявате винения кебап със сол и пипер по желание.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sonia Doncheva
Sonia Doncheva
Направих го и стана много вкусно
25.01.2018 14:29
2
Фи
Фи
доматеното пюре се добавя. малко запръжка на брашно и малко_червен пипер....
01.12.2013 12:30
7
1
1
Покажи всички подкоментари