Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Леща яхния с пушен бекон

Леща яхния с пушен бекон

Леща яхния с пушен бекон2 / 2
11/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Пушеното беконче придава един страхотен вкус на яхнията с леща"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 2 бр.
  • пушен бекон - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • леща - 1 купичка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте 2-3 с.л зехтин и запържете лука, нарязан на дребно.

Добавете моркова и бекона. Изчакайте хубаво да се запържи и сложете картофа, нарязан на кубчета.

След няколко минути добавете лещата, червения пипер и доматеното пюре.

Разбъркайте и налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Пресовайте чесъна и сложете подправките.

Изчакайте да заври и намалете котлона.

Варете лещата яхния до готовност на продуктите.

Извадете, охладете леко и сервирайте леща яхния с пушен бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: