Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Веган ризото с печурки и чушки

Веган ризото с печурки и чушки

Веган ризото с печурки и чушки
Снимка: Неделина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Веган ризото с печурки и чушки - питателно, апетитно и нежно"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • печурки - 400 г
  • лук - 1 глава
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • куркума
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и обелете гъбите, махнете им пънчетата. Нарежете на дребно.

Почистете и нарежете чушката, моркова и лука. Сипете в дълбок тиган първо гъбите. След като променят цвета си, добавете лука, моркова и чушката в тази последователност.

Гответе до омекване и изпаряване на течността. Измийте и добавете ориза. Запържете ароматното ризото още минута и сипете чаша вода. Сипете подправките.

Щом водата бъде поета, сипете втора чаша и разбъркайте чудесното гъбено ризото. След като се усвои, сипете и третата чаша вода.

След това веган ризотото с печурки и чушки трябва да бъде готово, но при нужда може да добавите още вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: