Начин на приготвяне
Накисваме лещата във вода за около 15 минути.
Лука нарязваме на кубчета, чесъна и гъбите - на филийки. Загряваме маслото, задушаваме, първо, лука за около 5 мин, след което добавяме чесъна и гъбите, сухите зелени подправки, бялото вино, балсамовия оцет, соевия сос и задушаваме за още 5 минути.
Прибавяме лещата и зеленчуковия бульон. Готвим на средна температура и при необходимост постепенно добавяме още бульон.
Докато лещата се готви, сваряваме картофите, намачкваме ги и ги овкусяваме с кокосовото мляко, индийското орехче, сол и пипер.
Към сварената леща прибавяме получена кашичка от смесените кокосово мляко и царевично нишесте и готвим 1 минута, докато се сгъсти лещата яхния.
Ако е необходимо, подправяме с още соев сос, черен и червен пипер.
Сервираме лещата със соев сос и картофено пюре