Начин на приготвяне
Кокошката се измива добре. Домашните кокошки са по-жилави, затова я клокваме за половин час в тенджера под налягане.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Киселото зеле се нарязва на ситно.
В голям тиган се слага олио. Запържва се лукът.
Добавя се, да се запържи и булгурът. А след това и киселото зеле. Добавя се около 2 супени лъжици червен пипер и черен пипер на вкус. Разбърква се.
Добавя се от пилешкия бульон, в който се клокна пилето - около 7 черпака /по ваша преценка/, за да омекне булгурът. Овкусява се със сол.
Пилето се пълни с готовия булгур с кисело зеле. Останалата плънка се изсипва в йенско стъкло.
Разпределя се, като по средата се оставя дупка за кокошката.
Сипва се около 2 чаши вода. Пилето се посолява отгоре и се слагат късчета масло. Захлупва се с капака и пълнената кокошка се пече 3 часа.
Кокошката се завърта периодично и при необходимост се добавя още вода.
Последния половин час се маха капакът, за да се запече.
Заповядайте да опитате пълнената кокошка с булгур и кисело зеле.