Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печена кокошка върху кисело зеле

Печена кокошка върху кисело зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печена кокошка върху кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • сланина - 100 г
  • наденица - 50 г
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • кисело зеле - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • пушени гърди - 100 г
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 1 с.л.
  • хляб - 3 бр. филии сух
  • коняк - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото, солта, черния пипер и малко лимонов сок. С получената смес натрийте кокошката отвън и отвътре. Приберете на хладно, за да се овкуси.

Пригответе плънката като първо, натрошите хляба, настържете ябълката. След това добавете стафiдите, нарязаната на кубчета наденица, ситно нарязания лук, който преди това сте запържили до омекване в олио. Добавете коняк, черен пипер и сол и объркайте добре.

Напълнете кокошката с получената смес и я зашийте. Нарежете сланината на тънки парченца и шпиковайте с нея пълнената кокошка.

Киселото зеле се нарязва на едро и се задушава или вари с малко вода до омекване, след което се прехвърля в тава. Отгоре се поставя пълнената кокошка. Гърдите на кокошката се покриват с резени бекон.

Ястието се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна в продължение на 2 часа, като от време на време може да добавите малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: