Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с извара и круши

Пай с извара и круши

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пай с извара и круши
Снимка: Ники
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1
"Ако обичате круши, това е вашият пай. Насладете му се"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - на вкус
  • Основа с извара
  • извара - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • грис - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия
  • захар - на вкус
  • круши
  • канела
  • ванилова захар
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата слагаме в купа и разбиваме с пасатор до гладкост.

Добавяме разбитите яйца, заквасената сметана, гриса, брашното, ванилията и захарта.

Разбъркваме добре всички продукти и оставяме за 30 минути.

Приготвяме си тестото от брашното, настъргано масло, разбитите яйца и захарта. Омесваме добре.

В тава си слагаме хартия за печене, разточваме тестото и го слагаме в тавата, тестото трябва да обхваща и част от стените на тавата, защото после трябва да се прегъне леко.

Сипваме изварената смес.

Ябълките нарязваме на филии и подреждаме върху изварата.

Поръсваме с ванилова захар и канела крушовия сладкиш.

Печем сладкиша с извара в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.

Готовия пай с извара и круши изваждаме и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: