Начин на приготвяне
Изварата слагаме в купа и разбиваме с пасатор до гладкост.
Добавяме разбитите яйца, заквасената сметана, гриса, брашното, ванилията и захарта.
Разбъркваме добре всички продукти и оставяме за 30 минути.
Приготвяме си тестото от брашното, настъргано масло, разбитите яйца и захарта. Омесваме добре.
В тава си слагаме хартия за печене, разточваме тестото и го слагаме в тавата, тестото трябва да обхваща и част от стените на тавата, защото после трябва да се прегъне леко.
Сипваме изварената смес.
Ябълките нарязваме на филии и подреждаме върху изварата.
Поръсваме с ванилова захар и канела крушовия сладкиш.
Печем сладкиша с извара в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.
Готовия пай с извара и круши изваждаме и поръсваме с пудра захар.