Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени хрупкави картофи с галета

Печени хрупкави картофи с галета

Печени хрупкави картофи с галета
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"С точно тези подправките картофките ви ще станат толкова апетитни, че първи ще свършат от масата"

Необходими Продукти

  • галета - 3 с.лъжици
  • картофи - 1 килограм
  • зехтин - 2 с.лъжици
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.лъжичка
  • лют пипер - 3 щипки, (по желание)
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на 4 части. Измийте и ги подсушете старателно.

В дълбока купа смесете подправките - черен и червен пипер, чесън и галета.

Полейте картофите със зехтин и ги посолете, след което ги сипете в купата и ги оваляйте в подправките.

Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре картофите. Включете фурната на 200 градуса.

Печете картофите до готовност - около 40 минути.

Печените хрупкави картофи с галета са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: