Червена леща с чоризо

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Червена леща с чоризо
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Апетитна червена леща с чоризо, която нямаме търпение да опитаме"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • чоризо - 200 г
  • лук - 1 голяма глава (нарязана)
  • моркови - 2 настъргани
  • кимион - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 щипка
  • червен винен оцет - 1 ч.л.
  • червена леща - 250 г
  • домати от консерва - 2х400 г (на кубчета)
  • пилешки бульон - 850 мл
  • кисело мляко - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме чоризото в загретия зехтин, след което го изваждаме.

В останалата мазнина задушаваме лука, морковите и кимиона, докато омекнат.

Прибавяме чесъна, червения пипер и захарта, сипваме оцета.

Оставяме за кратко време и добавяме лещата, бульона и доматите.

Оставяме супата от леща да къкри на слаб огън около 30 мин, след което пасираме грубо и сервираме с чоризо и кисело мляко, поръсени с червен пипер.

Червената леща с чоризо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: