Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш руски шапки

Сладкиш руски шапки

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сладкиш руски шапки
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Ние просто ги обожаваме, а вие?"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 13 с.л.
  • брашно - 100 г
  • вода - 5 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 3 с.л.
  • За пълнежа
  • мляко - 500 мл
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • пудра захар - 7 с.л.
  • лимонов сок - малко
  • маргарин - 250 г
  • За глазурата
  • шоколад - 50 г за готвене
  • сметана - 50 мл сладка
  • кокос - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да разбиете яйцата и да отделите жълтъците и белтъците. Разбийте белтъците със захарта.

Когато битите белтъци станат твърди, добавете жълтъците, продължете да разбивате. Леко налейте вода, като разбърквате.

Накрая добавете брашното и бакпулвера, какаото и разбъркайте с кухненски робот.

Поставете хартията за печене и изсипете сместа. Печете на 200 °C. Когато кората се охлади, направете кръгчета с чаша.

Разбъркайте брашното в 150 мл мляко. Оставете млякото да се свари с 2 с.л. захар и ванилова захар.

Когато млякото започне да кипи, изсипете кашата от брашно и мляко и гответе като пудинг. Масата трябва да е много гъста.

Когато плънката се охлади, добавете маргарина със стайна температура, малко лимонов сок и 7 супени лъжици пудра захар. Разбъркайте с миксер, докато всички се комбинират и всички бучки изчезнат.

Вземете един кръг, който предварително сте изрязали от кората, върху него сложете чаена лъжичка с пълнеж, сгънете в другия кръг и намажете пълнежа с ножа върху тортата и наоколо. След това оваляйте отстрани сладките пастички в кокос.

Разтопете шоколада в сладката сметана. Поставете малко шоколад върху всяка капачка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: