Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солено руло»Рибено руло мозайка

Рибено руло мозайка

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Рибено руло мозайка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1.5 кг филе хек, мерлуза
  • хляб - 200 г
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 100 г краве
  • магданоз - 1 връзка
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 40 г
  • олио - 100 мл
  • за плънката
  • лук - 1 глава
  • гъби - 80 г
  • яйца - 2 бр. сварени
  • сланина - 50 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • целина - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите. Рибните филета се нарязват на парчета, които се поръсват със сол и черен пипер. Смесват се с половината от маслото и се смилат в мелачка или блендер.

Рибената кайма се оставя за няколко часа в хладилник, за да стегне. След това към нея прибавяме хлябът, който сме накиснали в прясно мляко (изцеден), настърганата глава лук и яйцата (запазете белтъка на едното за намазване на готовото руло). Продуктите се разбъркват много добре.

Получената смес се разстила върху мокра кърпа на пласт с дебелина около 3 см. Отгоре се разпределя плънката.

За приготвянето на плънката: В остатъка от маслото задушете ситно нарязаните зеленчуци. Добавете нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца, ситно нарязания магданоз, предварително запържената и нарязана на кубчета сланина.

С помощта на кърпата навийте стегнато руло и го поставете в предварително намазнена тава. Отгоре го намажете обилно с белтък и го поръсете с галета и настърган кашкавал. Загрейте силно олиото и запечатайте рулото. Рибното руло се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: