Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с маскарпоне

Палачинкова торта с маскарпоне

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Палачинкова торта с маскарпоне
Снимка: Ники
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Всеки празник ще бъде още по-страхотен занапред, защото на масата ще има палачинкова торта"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 8 бр.
  • мляко - 320 мл
  • сметана - 180 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • захар - 40 г пудра
  • сол - 1 щипка
  • Яйчен крем
  • мляко - 150 мл
  • сметана - 40 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 60 г
  • филирани бадеми
  • нишесте - 15 г царевично
  • маскарпоне - 250 г
  • шоколад - 100 г бял
  • сметана - 200 г
  • кафе - 1 ч.л. готово
  • За соса
  • плодове - 350 г
  • захар - 100 г
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвоме всички продукти за палачинките и ги печем само от едната страна. Оставяме да се охладят.

За яйчения крем разбиваме жълтъците със захарта и нишестето до получаване на пяна. Добавяме топлото мляко и сметаната.

Слагаме на бавен огън и бъркаме непрекъсната за 6-7 минути да се сгъсти.

За другия крем шоколада разтопяваме на водна баня и го добавяме в яйчения крем.

Разбиваме леко маскарпонето, отделно разбиваме сметаната и я добавяме към маскарпонето. Добавяме кафето към яйчения крем.

Добавяме маскарпонето към крема и оставяме в хладилника за 5 часа.

Приготвяме си плодовете на тих огън в тенджера до омекване.

Оставяме в хладилника да се охлади. Започваме да си сглобяваме тортата, като редуваме палачинките и крема.

Завършваме с крем, изрязваме си краищата на палачинките и мажем хубаво с крем.

Поливаме тортата с плодовете и поръсваме с филираните бадеми. Оставяме в хладилника да стегне.

Палачинковата торта с маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: