Начин на приготвяне
Почистете карфиола от листата. Сипете вода в дълбока тенджера с малко сол и олио и сложете на котлона да заври. След като водата заври, сложете главата карфиол и варете 15- 20 минути.
Карфиолът не трябва да бъде напълно сготвен, но не трябва и да е суров. След като 15-те минути изтекат, извадете карфиола в купа в гевгир и оставете да се отцеди минимум за 30 минути.
Също така трябва и да е напълно изстинал. След като карфиолът е готов, го раздробете на малки розички. Когато го правите, отцеждайте с ръка, за да може цялата течност да бъде премахната.
Сложете карфиола в купа, сложете яйцата, нарязаните на ситно пера зелен лук, нарязания магданоз и чесъна, нарязан на дребно. След това добавете подправките и протеина. Объркайте хубаво, докато се получи еднородна смес.
След като сместта е готова и време да направим нашите зеленчукови кюфтенца. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната на 200 градуса.
Оформяйте кюфтенца с ръце и ги подреждайте в тавата на малко разстояние едно от друго. Печете до приятен златист загар.
Вкусните кюфтенца от карфиол са готови!