Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета с бира на фурна

Пилешки шишчета с бира на фурна

Пилешки шишчета с бира на фурна
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Само една свежа салата напълно ще допълни порцията ви с пилешки шишчета"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • гъби - 250 г
  • лук - 2 глави
  • бира - 250 мл
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. черена
  • олио - 20 мл
  • розмарин - няколко клонки сух
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 3 щипки
  • сол - на вкус
  • чубрица - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе, подсушете го, махнете му ципите и го нарежете на кубчета като за шишчета.

Поставете месото в голяма купа и сложете подправките и олиото.

Разбъркайте хубаво и оставете 1 денонощие да се маринова.

На следващия ден си пригответе зеленчуците - гъбите измийте и нарежете на четвъртинки, овкусете ги със сол и пипер и малко мазнина.

Двата вида чушки почистете от семките и нарежете на не много големи парчета, като също ги овкусете в отделни купи със сол, пипер и малко мазнина.

Лука обелете и нарежете също на не много големи парчета, като също овкусете със сол, пипер и малко мазнина.

Извадете месото от хладилника и започнете да нижете шишчетата като редувате продуктите по ваш вкус.

Всяко от апетитните пилешки шишчета подредете в тава, предварително намазана с мазнина. Така процедирайте до изчерпване на всички продукти.

Добавете бирата в тавата при шишчетата, покрийте тавата с фолио и печете в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

След това махнете фолиото и гответе за още 10-тина минути пилешки шишчета с бира на фурна.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: