Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с тиквички

Свински пържоли с тиквички

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Свински пържоли с тиквички
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Направете салата по ваш избор и се насладете на фантастичен обяд"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • тиквички - 2 - 3 бр. млади
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 40 г
  • риган - 1/2 шепа, пресен, ситно нарязан
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
  • лимон - 1 бр., филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете го с хартиени кърпи и отстранете костите. Добавете сол и черен пипер към свинските пържоли и оставете настрана.

Измийте тиквичките, подсушете ги и ги нарежете на пръстени. Изстискайте чесъна. Лимон, нарязан на филийки.

В голям тиган, загрят до средна температура, разтопете маслото, добавете чесъна и ригана.

Щом замирише, добавете месото и пържете на умерен огън за 5 минути от всяка страна.

Извадете пържените пържоли в чиния и покрийте с фолио.

В същия тиган сложете тиквичките, посолете ги, мариновайте ги и ги задушете за около 4-5 минути, в зависимост от дебелината им.

Върнете месото в тигана, за да се загрее отново и сервирайте.

Вкусни и сочни свински пържоли с тиквички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: