Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Массаман къри пиле на фурна

Массаман къри пиле на фурна

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Массаман къри пиле на фурна
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Пилешко с картофи по тайландска рецепта, което ви препоръчваме да опитате"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр
  • джинджифил - около 5 см, корен
  • лимонена трева - 1 щипка
  • лайм - 1 бр. нарязан на четвъртини
  • къри - 70 г паста Массаман
  • зехтин - 1 ч.л.
  • картофи - 450 г
  • кокосово мляко - 200 мл
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • рибен сос - 1 ч.л.
  • фъстъци - 2 с.л. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало на приготвянето на тази тайландска рецепта, грубо настъргваме половината джинджифил. Поставяме го в кухината на измитото и подсушено цяло пиле, заедно с лимоновата трева и половината лайм. За да останат ароматите, връзваме краката на пиленцето с канап.

Следващото нещо, което трябва да направим, е да смесим 1 ч. л. къри паста със зехтина и да намажем цялото пиле. Натриваме го и със сол, и черен пипер.

Загряваме фурната на 180 градуса с вентилатор и печем пиленцето, като леко сме покрили с фолио. След 35 минути махаме фолиото и добавяме картофите, които сме нарязали на едри парчета. Разбъркваме ги с получилия се сос. Печем още 40 минути, докато картофите са сготвят, а пилето добие златиста коричка.

В отделна тенджерка запържваме къри пастата и останалия джинджифил около 2 минути. Добавяме към сместа кокосовото мляко и захарта, и варим, докато сосчето леко се сгъсти.

Слагаме също така рибения сос и сокът от останалия лайм. Получената смес сипваме при пилето и готвим 10-тина минути. При сервиране на Массаман къри пиле на фурна поръсваме с фъстъците.

Това е! Насладете се на ароматно пиле с картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: