Начин на приготвяне
Като за начало на приготвянето на тази тайландска рецепта, грубо настъргваме половината джинджифил. Поставяме го в кухината на измитото и подсушено цяло пиле, заедно с лимоновата трева и половината лайм. За да останат ароматите, връзваме краката на пиленцето с канап.
Следващото нещо, което трябва да направим, е да смесим 1 ч. л. къри паста със зехтина и да намажем цялото пиле. Натриваме го и със сол, и черен пипер.
Загряваме фурната на 180 градуса с вентилатор и печем пиленцето, като леко сме покрили с фолио. След 35 минути махаме фолиото и добавяме картофите, които сме нарязали на едри парчета. Разбъркваме ги с получилия се сос. Печем още 40 минути, докато картофите са сготвят, а пилето добие златиста коричка.
В отделна тенджерка запържваме къри пастата и останалия джинджифил около 2 минути. Добавяме към сместа кокосовото мляко и захарта, и варим, докато сосчето леко се сгъсти.
Слагаме също така рибения сос и сокът от останалия лайм. Получената смес сипваме при пилето и готвим 10-тина минути. При сервиране на Массаман къри пиле на фурна поръсваме с фъстъците.
Това е! Насладете се на ароматно пиле с картофи!