Начин на приготвяне
Нарежете на ситно бялата част на праза и счукайте чесъна.
Нарежете зелевите листа, без удебелената част, на малки листове.
Сварете нарязаните на кубчета картофи в подсолена вода.
Междувременно в тиган задушете праза и зелето с половината от загрятото масло.
Към края добавете счукания чесън, солта и черния пипер.
Когато картофите омекнат напълно, изцедете водата, намачкайте я, добавете останалото разтопено масло, загрятото мляко и накрая смесете със зеленчуците.
Разбъркайте всичко добре и сервирайте апетитното картофено пюре, докато е топло.
Празът може да се замени с млад лук, а млякото със заквасена сметана.
Настъргано твърдо сирене и нарязан печен и нарязан бекон могат да се добавят към картофеното пюре по ирландски.