Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Моят ароматен ябълков сладкиш

Моят ароматен ябълков сладкиш

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моят ароматен ябълков сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Вкусен домашен ябълков сладкиш...изчезва за един миг!"

Необходими Продукти

  • пшенично брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1/8 ч.л.
  • индийско орехче - 1/8 ч.л., смляно
  • карамфил - 1/8 ч.л., смлян
  • масло - 130 г
  • кафява захар - 3/4 ч.ч. + 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • ябълки - 4 бр. кисели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моят ароматен ябълков сладкиш ще ви стане любим, ако обичате плодови кейкове и всякакви десерти с ябълки.

Загрейте фурната до 180 градуса.

В голяма купа за смесване комбинирайте брашното с бакпулвера, добавете солта, подправките и нарязаното на кубчета масло, след което го втрийте в брашното с пръсти, докато стане на трохи.

Добавете захар и разбъркайте всичко.

Обелените ябълки, нарязани на филийки с приблизително еднаква дебелина, се смесват леко в приготвената смес.

Разбийте яйцата с мляко, залейте всичко и разбъркайте, за да получите лепкаво тесто.

Прехвърлете сместа във форма с диаметър 20 см, намазана с масло и поръсена с брашно, леко изравнете и поръсете със захар.

Печете ябълковия сладкиш 45-50 минути в предварително загрята фурна.

Оставете изпечения сладкиш във формата за 5 минути, след което го извадете и оставете да изстине напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: